Information från Fibertjänst 2018-11-08

Information från Fibertjänst 2018-11-08
 
 

Installationer har påbörjats

Några av er inom området Argboda, Överbyåsen och Löknäs har redan haft installation och resterande som har en beställning kontaktas för att boka installation antingen via mail eller över telefon. För er som bor utmed Eksjövägen, Lomsjövägen, Aborrkroken och Timmerdalen kommer installationen att dröja något längre. Enligt liggande tidplan så kommer installationer fortgå fram till våren 2019. Bokningsmailet kommer från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och genom länken i mailet kommer du till en bokningssida där du kan boka in en tid och dag som passar dig. Du kan se hur bokningssystemet ser ut på bilden nedan. 

 

INSTALLATIONSGUIDE

Så fungerar din fiberdosa Efter installation tar det upp till 24 timmar innan din anslutning är aktiverad och är sökbar hos tjänsteleverantörerna. När aktiveringen är klar så skall powerlampan och WAN-lampan lysa och du kan då koppla din dator till någon av de fem Lanportarna med en nätverkskabel. Du kommer till iTUX beställningsportal villa.itux.se när du öppnar din webbläsare och där kan du fritt väljer bland de tjänster som finns i det öppna nätet. Vill du veta mer om fiberdosan så klicka här! Har du förbokat Com Hems tjänster så aktiveras de i anslutning till att din fiber är aktiverad. 
Behöver du felanmäla något? Om du har beställt tjänster som du har problem med, vänd dig till vald tjänsteleverantör. Om du misstänker problem med din fiberdosa, vänd dig till vår kundtjänst på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får du hjälp.

Behöver du iTUX Support?

Om du vill veta mer om hur du ansluter din dator eller TV till fiberdosan så klicka här för att komma till iTUX egna supportsida med enkla manualer.

Tänk på det här inför aktivering:

Låt strömsladden till fiberdosan sitta i efter färdig installation. Detta för att kunna genomföra aktiveringen av er anslutning och kontrollera dess status. Allt eftersom anslutningarna blir färdiga och fungerar kommer en betalningslänk skickas ut till den mailadress ni uppgav vid beställningen. Genom länken gör ni ert val av betalningssätt hos Klarna.

Inför fakturering

När fibern är aktiverad och har anslutning kommer du att få ett mail från oss med en betalningslänk till Klarna checkout där du väljer betalningssätt för din fiberinstallation och där faktura kan vara ett av valen. Betalningsmottagare för fiberinstallationen är Com Hem. I mailet står vilken adress och fastighetsbeteckning betalningen avser samt pris inklusive moms. När du klickar på länken i mailet skickas du vidare till Klarnas betalningssida där du fyller i/ändrar och kontrollerar dina uppgifter, väljer betalningssätt och slutför köpet. Klarna gör en kreditbedömning på samtliga kunder, vilket kan påverka vilka betalningssätt som finns tillgängliga för din betalning.


Har du frågor när du har klickat på betalningslänken?

Om du har frågor när du har slutfört din betalning, vänligen kontakta Klarna på telefonnummer 08 - 120 120 10. Notera att Klarna inte kan se ditt ärende förrän du klickat på "slutför din betalning". Har du frågor innan du slutfört din betalning ange att köpet avser fiberinstallation och E-ID 61318. Klarnas öppettider är måndag till torsdag mellan 8-20, fredag mellan 8-18 och lördag till söndag mellan 10-17. Märker ni några felaktiga uppgifter i er faktura, eller har några andra frågor kring er installation, vänligen kontakta oss på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Har du andra frågor eller funderingar? Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så hjälper vi dig!
Hälsar, Teamet på Fibertjanst

 


Copyright © 2018 Fibertjänst Sverige AB org. 559018-9329 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Aktuellt om fiber

Aktuellt om fiber.

Arbetet utmed vägarna ner till Eksjövägen kommer sannolikt att avslutas under vecka 29. Det sista man gör är att korsa våra asfalterade vägar, så vänligen kör försiktigt.

Vägföreningen kommer inom de närmsta dagarna besikta grävningen och anmoda Ernet att rätta till de felaktigheter som finns.

Grävning fram till Eksjövägen från Överby sker av annan entreprenör, planen är att den grävningen ska vara klar i mitten av augusti.

Då kan fibern dras fram till först Eksjövägen och därefter ut till de små grå skåpen som finns i området. När det är klart startar monteringen in till fastigheterna.

För närvarande är det ett antal fastigheter som inte har blivit grävda för slang och dessutom är det en del av dessa som inte ens är projekterade. Den delen av arbetet ska vara klart ca v 32.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta Leif Andersson 070-760 55 22 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Information från Fibertjänst 2018-06-22

 
Statusuppdatering  
Nu till Midsommar har vi erhållit en uppdaterad byggplan från Com Hems huvudentreprenör Akea vilket innebär följande:
I området kring Nod 1 (Argboda, Överbyåsen och Löknäs) har det tyvärr blivit ytterligare förseningar men att Akea under vecka 26 ska påbörja stamgrävningarna och inblåsningen av fibern för området. Installationer påbörjas vecka 28 och kommer sedan fortgå tills slutet av augusti. För de boenden som ännu inte fått tomtprojekterat och tomtgrävt kommer detta arbete fortskrida under veckorna 26-29. Orsaken till förseningen är att man valt att färdigställa schaktområden kring Abborrkroken i ett första skede och inte velat flytta maskiner och schaktlag, detta tvärt emot den information vi hade erhållit från byggentreprenören och som vi gick ut med i vårt förra nyhetsbrev – vi kan bara beklaga.
 
När det gäller boende vid Eksjön, Aborrkroken och Timmerdalen så kommer dessa områdens stamschakt vara färdigt inom kort. Tomtprojekteringar och tomtgrävningar kommer fortsätta under juli månad. Tidplan för installationer kommer vi återkomma till då detta är beroende av det arbete som ska göras kring Nod 2 längs Eksjövägen och Lomsjövägen, vilket ska utföras av annan aktörs entreprenör och där vi idag inte erhållit någon tidplan kring schaktarbetet.

Har du andra frågor eller funderingar? Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring oss på 031-79 79 200 så hjälper vi dig. Vi önskar er alla en härlig midsommar till nästa uppdatering!

Varma hälsningar,
Teamet på Fibertjänst


Copyright © 2018 Fibertjänst Sverige AB org. 559018-9329 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Information från Fibertjänst 2018-04-27

Information från Fibertjänst 2018-04-27
 
Statusuppdatering  
Äntligen har det börjat röra på sig i området efter vintern!
Senaste rapporteringen från Com Hems byggentreprenör Akea låter meddela att man påbörjar arbetet med stamgrävningen under vecka 18. Marken är fortsatt mycket blöt efter att tjälen precis släppt och riskerar att skadas om man startar grävning för tidigt. Därför startar Akea upp etapp för etapp där det är lämpligt. Tomtgrävningarna har pågått under en period och fortsätter nu under maj månad.
Installationer påbörjas inom kort
Parallellt med ovan nämnda arbetet så kommer installationerna påbörjas och detta är nästa moment som berör er på så sätt att ni behöver vara hemma. Installationen bokas över telefon, så var uppmärksam på om du har missade samtal från nummer du inte känner igen.

Boenden i Argboda, Överbyåsen och Löknäs kommer att färdigställas och kopplas in under perioden maj/juni och tillhör nod 1. Mer information om hur du beställer tjänst och hur din fiberdosa fungerar kommer när det närmar sig inkoppling.

När det gäller boende vid Eksjövägen, Lomsjövägen, Eksjön, Aborrkroken och Timmerdalen så kommer dessa områdens stamschakt vara färdigt till midsommar för att sedan färdigställas med installationer från juni till slutet av sommaren. Dessa boende tillhör nod 2.
 
Boende på gränsen mellan dessa nodområden kan i enstaka fall hamna tidigare eller senare i installationsfasen, där var och en i så fall kontaktas via telefon. 

Återställning
Så kallad tillfällig återställning sker löpande under byggnation och den slutgiltiga återställningen sker när hela området är installerat och fungerande. Detta för att underlätta eventuella felsökningar om något visar sig inte fungera.

Har du andra frågor eller funderingar? Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring oss på 031-79 79 200 så hjälper vi dig!

Varma hälsningar,
Teamet på Fibertjänst


Copyright © 2017 Fibertjänst Sverige AB org. 559018-9329 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Se hela utbudet av valbara tjänster på villa.itux.se
 

Information från Fibertjänst 2017-07-14

 
 
Vi önskar alla en fortsatt härlig sommar med goda nyheter!
Intresset på Värmdö fortsätter öka och det tycker vi är jätteroligt! Vi får fortsatt många förfrågningar om beställningar. Nätägaren Com Hem har därför efter överläggningar med Akea, ansvarig entreprenör för området, beslutat att fortsätta hålla beställningarna öppna så länge det är praktiskt möjligt att lägga till beställningar. Detta innebär att fram tills byggnationen är på just din gata, är det möjligt att göra en beställning!
Beställ på www.fibertjanst.se
Har du ännu inte beställt så gör du det enkelt på vår hemsida fibertjanst.se. Du kan även ringa oss på 031-79 79 200 så ordnar vi det tillsammans! En anslutning kostar 23 900 kr och i det priset ingår bland annat grävning på tomt och installation av din fiberdosa på insidan. Betalar gör du naturligtvis först när allt är installerat och klart! 
Med fiber i huset är du väl förberedd med en stabil uppkoppling som hanterar alla framtida tjänster, såsom säkerhets- vård och omsorgstjänster. Fiberanslutningen är även avdragsgill vid en framtida försäljning av din fastighet.
Om du har funderingar eller frågor så tveka inte att kontakta vår kundtjänst som finns här för dig. Vi hörs åter nästa nyhetsbrev!

Vi önskar er alla en fortsatt härlig sommar!

Varma hälsningar,
Teamet på Fibertjänst


Copyright © 2017 
Fibertjänst Sverige AB org. 559018-9329 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.